Kontakt:

Gitte Friis Therkildsen
Kulturafdelingen

Sundheds- og Kulturforvaltningen
Danmarksgade 17
9000 Aalborg

Mail: kunstfond@aalborg.dk

RINGEN om Halkjær Bredning

Fernisering af Kurt Tegtmeiers værk: ”Ringen om Halkær Bredning”

Tid & Sted: 11. november 2017

kl. 14:00 ved Kulturbrugsen, Brogade 17, Sebbersund, 9240 Nibe

kl. 14:45 ved Halkjær Kro, Halkærvej 59, Halkær, 9240 Nibe

”Ringen 2”

Kurt Tegtmeier Ringen 2 – fotograf: Antoine Groslier

”Ringen 3”

Kurt Tegtmeier Ringen 3 – fotograf: Antoine Groslier


Halkjær – Ringen – Fernisering

Fjordlands kunstprojekt er ét af 3 udvalgte (10 ansøgninger i alt) under Særpuljen til kunst i landdistriktet, som blev oprettet i 2016 med én uddeling. De to andre udvalgte projekter er ved Halkær Bredning og i Grindsted). Midlerne kom fra ikke-forbrugte AKA-midler fra 2015 – 250.000 kr., 1/3 medfinansiering fra kommunens kunstfond og suppleret med midler fra Statens Kunstfond med 105.000 kr. til kunstnerhonorar (35.000 kr. pr. kunstner).

Særpuljen til kunst i landdistriktets formål var, at stimulere interessen for kunst og få kvalificeret kunst ud i kommunens landsbyer. Set-uppet var, at lokale kunstinteresserede skulle samarbejde med en professionel kunstner om at skabe et værk byen kunne relatere sig til. De lokale skulle finde et relevant tema for værket og mulige placeringer, og kunstneren skulle på den baggrund skabe et værk, der passer til tema, placering og byen.

I alle tre udvalgte projekter har meldingen været, at samarbejdet mellem kunstner og projektgrupperne har været rigtigt godt og spændende. Der er begejstring hele vejen rundt for konceptet.

Comments are closed.