Kontakt:

Gitte Friis Therkildsen
Kulturafdelingen

Sundheds- og Kulturforvaltningen
Danmarksgade 17
9000 Aalborg

Mail: kunstfond@aalborg.dk

OPEN CALL

til billedkunstnere

UDSMYKNING TIL NYBYGGET VUGGESTUE OG BØRNEHAVE

OBS! Ansøgningsfrist d. 1. juni 2021

Aalborg Kommunes Kunstfond søger lige nu den kunstner eller kunstnergruppe, der kan skabe et eller flere spændende og unikke værker i stor skala til den nybyggede vuggestue og børnehave Sandgården.

 

OM SANDGÅRDEN BØRNEHAVE OG VUGGESTUE

Sandgården er beliggende på Anna Anchers vej i Aalborg SV. Institutionen består af en børnehave og en vuggestue, som samlet er normeret til ca. 150 børn. Det pædagogiske rum skal tænkes som en scene, der kan skifte funktion og stemning. Institutionen vægter en stærk bæredygtighedsstrategi og indtænker denne i sin tilgang til børnene. Foruden et pædagogisk køkken, med plads til at inddrage børnene, vil der foran hovedindgangen være en stor køkkenhave i højbede, som børnene kan hjælpe med at passe.

KUNSTPROJEKTET

Der ønskes kunst på fire vægge i institutionen. To sammenhængende vægge i børnehaven og to separate i vuggestuen. Fælles for væggene er, at de er placeret i lyse garderober ved hver deres loftsvindue. Garderoberne fungerer som gennemgangslokaler mellem stuerne og er derfor en integreret del af Sanggårdens hverdag.

ANSØGNING

  • Lav en idepræsentation i form af en skitse, samt en kort beskrivelse af motiv og udtryk.
  • Ansøgningen skal indholde én sides CV, samt dokumentation af egne værker (maks. 5 sider). 
  • Du kan indsende dit forslag som enkeltperson eller som gruppe. OBS! Værket skal kunne eksekveres / installeres i løbet af 10 hverdage.

Send din præsentation og dine kontaktoplysninger til kunstfond@aalborg.dk, senest d. 1. juni 2021.

En jury bestående af to kunstfaglige bestyrelsesmedlemmer i Aalborg Kommunes Kunstfond, en forælder og en pædagog med tilknytning til Sandgården vælger den kunstner eller gruppe, som tildeles opgaven.

Sådan vurderes din ansøgning:

Der lægges vægt på følgende:

  • At værkerne forholder sig til miljøet/ og dets fysiske omgivelser
  • At værkerne fungerer som markører, og som i sin natur tilfører institutionen identitet At værkerne forholder sig til institutionens brugere – gerne både i tilblivelse og i sin færdige form
  • At du er motiveret for at påtage dig opgaven,
    og at du kan udvikle skitseforslag i den angivne periode samt realisere opgaven i sin helhed til senest ultimo august

Vinderen modtager et honorar på 50.000,-. Det dækker færdiggørelsen af skitsen samt realiseringen af værket. Skitsen skal endeligt godkendes af juryen inden arbejdet i Sandgården påbegyndes.

 

Comments are closed.