Kontakt:

Gitte Friis Therkildsen
Kulturafdelingen

Sundheds- og Kulturforvaltningen
Danmarksgade 17
9000 Aalborg

Mail: kunstfond@aalborg.dk

Årets Landsbyven 2017

Ved LAK – Landsbyerne i Aalborg Kommunes generalforsamling i går blev Aalborg Kommunes Kunstfond kåret til Årets Landsbyven 2017.

Begrundelsen var Kunstfondens støtte til projektet Kunst i landdistrikter, der også var støttet af AKA-puljen og Statens Kunstfond.

Formålet med projektet var at bringe kunsten ud i landsbyerne og idéen, at lokale kunstinteresserede skulle samarbejde med en professionel kunstner om at skabe et værk byen kunne relatere sig til. Samarbejdernes resultat var skulpturerne RINGEN om Halkjær Bredning, SIND og Optimistisk Pondus, der alle stod færdige i 2017.
Se evt. tidligere indlæg for yderligere beskrivelse og billeder.

Jørgen Folkvang, formand for LAK, kårer Aalborg Kommunes Kunstfond til Årets Lansbyven 2017.

Jørgen Folkvang, formand for LAK, kårer Aalborg Kommunes Kunstfond til Årets Lansbyven 2017.

Jørgen Folkvang, formand for LAK, takkede Aalborg Kommunes Kunstfond for støtten og pointerede vigtigheden af, at kunsten kommer ud i landdistrikterne og er med til at skabe attraktive og indholdsrige lokalområder, samt et ønske om også fremadrettet fokus på landdistrikterne.

Winnie Lauritzen, Kunstfondens bestyrelse, tog imod kåringen, omtalte rosende projektets resultater og opfordrede til, at interesserede ansøgte om støtte fra Aalborg Kommunes Kunstfond.
Med kåringen fulgte gaver til Kunstfondens bestyrelsesmedlemmer fra Glaspuster Anne Flohr, der er bosiddende i Lillevorde.

Winnie Lauritzen, Aalborg Kommunes Kunstfond, takker og opfordrer til, at Kunstfonden søges for midler til kunstneriske projekter.

Winnie Lauritzen pakker sin gave ud. En fin glasfugl lavet af glaspuster Anne Flohr, Lillevorde.

Comments are closed.